Inkább húzd ki őket: ez a 3 elektronikai eszköz kikapcsolt állapotban is zabálja az áramot

Ne csodálkozz, ha az egekbe szökik a villanyszámlád, ugyanis az alábbi három elektronikai eszköz kikapcsolt állapotban is fogyasztja az áramot...méghozzá nem is keveset!

A környezetet és a pénztárcádat is kímélheted, ha kihúzod őket a konnektorból

Szinte belegondolni is nehéz, hány elektronikai eszköz vesz körül minket az otthonunkban és a mindennapokban. Szinte már minden használati eszközünk áramforráson keresztül működik. Okos konyhai gépek, televíziók, számítógépek, töltők és más modern szórakoztatási és jóléti eszközök, amik mind-mind hozzájárulnak a mindennapi életünk kényelméhez és hatékonyságához. Ám egy olyan tényezőre ritkán fordítunk figyelmet, ami sokak számára meglepő lehet: legtöbbjük még akkor is fogyasztja az áramot, amikor látszólag kikapcsolt állapotban vannak.

Az energiatakarékosság fontossága egyre inkább előtérbe kerül a fenntartható életmód hívei és az energiamegtakarításra törekvők körében. Azonban sokan közülünk nem tudják, hogy az áramfogyasztásnak ez a rejtett aspektusa is létezik, mely nem csak a pénztárcánkat terheli, hanem az energiaforrásokat is feleslegesen költi. Ennek a jelenségnek még neve is van, ez az úgynevezett „készenléti fogyasztás” vagy „phantom power”. Mi okozza ezt a fajta áramfogyasztást? Milyen készülékek érintettek? És legfőképpen, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk ezt a rejtett költséget, miközben fenntartjuk az életvitelünk kényelmét és modernitását? Részletek a galériában!

Telefontöltő Tegye fel a kezét, akinek szokása, hogy a töltőt bedugva hagyja a konnektorban, miután lekapta róla a telefonját! Sokan vagyunk ezzel így, de helytelen dolog. Az eszköz így is fogyasztja az áramot, minimálisan ugyan, de sok kicsi sokra megy.
Kattints a további képekért!

Van, aki tiszteli a pókokat, más pedig szimplán csak távol tartaná őket a lakástól. Ha te az utóbbi csapatba tartozol, olvass tovább! Van pár szuper trükk a tarsolyunkban!

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A rajongók már kezdenek találgatni, hogy Tóth Gabi és Papp Máté Bence képes lesz-e olyan messzire jutni, mint Krausz Gáborék.
Sztárok
Beyoncénak és testvérének, Solange-nak volt kitől örökölniük a szépségüket: édesanyjuk, Tina rendkívül vonzó nő, azt pedig egyáltalán nem mondanánk meg róla, hogy 70 éves.
Fashion&Beauty
Katie Holmes stílusából rengeteget lehet inspirálódni, főleg ha réteges öltözködésről van szó, hiszen az általa viselt darabokat nagy alapossággal és kiváló érzékkel válogatja össze – a végeredmény...