Utazás

Újabb európai ország tiltja be a rövid távú repülőjáratokat

Amikor fenntarthatóbb turisták próbálunk lenni, az egyik leghatékonyabb változtatás, amit a eszközölhetünk, az a repülés csökkentése. Bár a rövid távú repülőjáratok kényelme és megfizethetősége csábítóan hangzik, valójában bele sem gondolunk, hogy ezzel milyen komoly környezeti károkat okozunk.

Hatékony megoldás?

Spanyolország hamarosan követni fogja Franciaország példáját a rövid távú repülések megszüntetésében, hogy csökkentse a légi közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátását. A tilalom többek között a Madrid és Barcelona, Alicante, Málaga, Pamplona, Santiago de Compostela és Valencia, valamint a Barcelona és Valencia közötti járatokat érintheti, azonban azokra az utakra nem vonatkozik, amelyről nemzetközi csatlakozásokra lehet átszállni. De miért van erre szükség és milyen alternatívát javasolnak a környezetvédelmi csoportok a repülés helyett? Kattints a galériára és kiderül!

Az Ecologistas en Acción által közzétett tanulmány szerint évente akár 300 000 tonna szén-dioxidot és 50 000 repülőutat lehet megtakarítani, ha beszüntetik azokat a járatokat, amelyek legfeljebb négyórás vonatutakkal kiválthatók. Az általuk javasolt 11 légi útvonal vonatokkal történő helyettesítésével 10 százalékkal csökkenne a Spanyolország belföldi légi közlekedésből származó kibocsátás.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás TimeOut

Mi lehetne klasszabb, mint kávézni a milánói dóm szomszédságában, kézen fogva andalogni a berlini állatkertben vagy az aktívabb pároknak akár részt venni egy albán bunkertúrán?

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Sztárok
Détár Enikő és Kiss Péter már nagyon régóta kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, de anno a művésznő és Rékasi Károly elég viharos körülmények között szakítottak.
Egészség
A csapadékos időjárás miatt jelent meg belőlük rengeteg, ezért az Északerdő Zrt. is figyelmeztetést adott ki. Nagyon oda kell figyelni, mert rengeteg halálesetért ez a felelős.
Lifestyle
A lány súlyos rohamot kapott, ami miatt három napig kómában volt. Már az orvosok is lemondtak róla, de ő valahogy visszatért a túlvilágról.