Ne lepődj meg, ha rosszul alszol: ennyi idő alatt jár le a párnák szavatossági ideje

Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!

Az alvásnál is érdemes figyelni a szavatossági időre

A párnák rendszeres cseréje nem csupán higiéniai szempontból fontos, hanem alapvetően befolyásolja az alvás minőségét is. Idővel a párnákban felhalmozódó poratkák, baktériumok és allergének negatív hatással lehetnek az egészségre, különösen azoknak, akik hajlamosak az allergiára vagy légúti problémákra. A friss és tiszta párnák segítenek megelőzni az irritációkat és allergiás reakciókat, így hozzájárulnak az egészséges alváshoz.

Emellett a régi párnák az idő múlásával elveszítik eredeti alakjukat és támogatásukat, ami kényelmetlenséghez és hát-, nyak- vagy fejfájáshoz vezethet. A megfelelő támasz és kényelem elengedhetetlen az alvás minőségéhez, ezért javasolt időről időre friss párnát használni. A megfelelő alvási környezet létrehozása, amely magában foglalja a tiszta és kényelmes párnákat, segíthet abban, hogy nyugodt és pihentető éjszakáink legyenek.

Honnan tudhatjuk, hogy eljött az idő a cserére? Egyáltalán mennyi a párnák szavatossági ideje? A részletekért lapozd fel a galériát!

A párnák cseréjének időpontja leginkább a típustól függ, de fontos tényezők a használat gyakorisága és az egyéni preferenciák is. Általában azonban ajánlott a párnákat rendszeresen cserélni néhány irányelv szerint. Lapozz!
Kattints a további képekért!

Éhgyomorra, reggeli és ebéd után vagy tulajdonképpen bárhol, bármikor? Egyáltalán nem mindegy mikor fogyasztod a kávét, ugyanis teljesen más hatást vált ki a szervezetedben, ha különböző időpontokban iszod.

Leadfotó: 123rf

Real Simple

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Frank Darabont, A remény rabjai és a Halálsoron című kultikus Stephen King-adaptációk rendezője 11 évvel ezelőtt fújt visszavonulót: azóta egyetlen direktori munkát sem vállalt. Most viszont -...
Fashion&Beauty
Az újabban színésznői képességeit is szívesen megcsillantó énekesnő ismét látványos stílusváltásával keltett nagy figyelmet.
Utazás
Borult ég, erős széllökések és nagy mennyiségű csapadék: nem vár ránk idilli időjárás a hét közepén.