Házi módszerek: Így serkentsd bőröd kollagéntermelését természetes módon!

Talán már te is sokszor hallottad, hogy a csodaszép bőr egyik alapfeltétele a kollagén, a jó hír pedig, hogy akár természetes fűszernövények segítségével is bőségesen elláthatod vele szervezeted.

A rugalmas és feszes bőr titka

A kollagén egy testünkben természetes módon megtalálható, fontos fehérje, mely többek között bőrünk rugalmasságáért felelős. Természetes, hogy életkorunk előrehaladtával testünk is bizonyos változásokon megy keresztül, ez pedig magában foglalja bőrünk kollagénszintjének csökkenését is. Emiatt viszont egyáltalán nem kell kétségbeesnünk, rengeteg módja van annak, hogy pótoljuk az elveszett kollagént és bőrünk újból olyan rugalmas lehessen, mint újkorában. Ha nem kifejezetten rajongsz a különféle étrendkiegészítő tablettákért, akkor sincs gond, most összeszedtük azokat a természetes alternatívákat, melyek segítségével gondoskodhatsz bőröd kollagénszintjének megőrzéséről. Olvass tovább, mutatjuk, hogyan!

Fahéj A fahéj számos jótékony egészségügyi hatással bír, csak kevesen tudják, hogy bizony bőrünkkel is csodát művelhet. A fahéj segít a bőrsejtek regenerálásában, serkenti bőrünk kollagéntermelését, valamint antioxidánsokban gazdag és képes megvédeni bőrünket a szabadgyökök okozta károsodástól.
Kattints a további képekért!

Ezt a bőrápolási összetevőt semmiképpen ne hagyd ki a rutinodból!

Leadfotó: Pexels, forrás: thehealthsite.com

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Sztárok
A népszerű hollywoodi színésznő épp filmet forgat nálunk, és még egy budai edzőterembe is beugrott, hogy mielőbb csúcsformába lendüljön.
Fashion&Beauty
Mindenhol ezek a stílusos sportcipők fognak szembejönni veled az utcán.
Sztárok
II. Erzsébet brit királynő 2022 őszén, 96 esztendősen távozott az élők sorából. A legendás uralkodónő egészen élete legutolsó szakaszáig jó általános egészségnek örvendett, így hát magától értetődő,...