Lifestyle

Elsóztad az ételt? Íme 3 tuti tipp, ami tényleg segít!

Attól még, hogy elsóztad az ételt, az nem jelenti azt, hogy ki kell dobni. Néhány alapanyagot hozzáadva visszaállíthatod az ízek egyensúlyát.

Egyszerű tippek

Az ízletes receptek, a friss alapanyagok és az elkészült étel illata mind hozzájárulnak az étel elkészítésének öröméhez. Azonban néha még a legrutinosabb szakácsok is hibázhatnak, és az ízesítés során az apró figyelmetlenség vagy a pillanatnyi elkalandozás miatt az étel túl sóssá válhat. Bár a túlsózott étel egy kellemetlen meglepetés lehet, azonban senki ne essen kétségbe, mert néhány lépéssel orvosolható a probléma. A túlsózott étel nem egy végzetes hiba, és a mentés művészete könnyen elsajátítható.

Az első pillantásra talán elkeserítőnek tűnhet, amikor rájövünk, hogy az étel, amelyen órákat dolgoztunk, túl sós. Azonban érdemes emlékezni, hogy a hibázás része az ételek elkészítésének. Még a legjobbak is tanulnak a tapasztalataikból, és képesek olyan kreatív megoldásokat találni, amelyekkel az étel újra élvezhetővé válik.

Mutatjuk is a trükköket:

Krumpli vagy rizs segítségével Egy kis darab krumpli vagy rizs hozzáadása az ételhez segíthet felszívni a felesleges sót. Az étel elkészítése során a krumpli vagy rizs magába szívja a sót. Miután megfőttek, távolítsd el őket az ételből
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.