Lifestyle

Ez már-már világrekord: Hazánk adózhatnak legtöbbet a minimálbért keresők, az alacsony jövedelműektől vonják el a legtöbbet

Hazánkban terhelhetik arányaiban a legmagasabb adók a minimálbért a világon. Az a kép rajzolódik ki, hogy a magyar adórendszer az alacsony jövedelműeket magas, míg a magasabb jövedelműeket alacsonyabb adókkal sújtja, ami csak növeli a társadalmi igazságtalanságot.

Világrekord lehet

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) éves jelentése szerint Magyarországon a legmagasabb a minimálbéresek adóterhelése – írja a G7. Az ILO megvizsgálta a minimálbér adózását 42 országban, mindezt a 2019-es adatok alapján tette. A kutatók azt szerették volna megtudni, hogy mennyi adót és járulékot kell fizetniük egyes országokban a munkavállalóknak a bruttó minimálbérből.

Egy másik ILO kimutatás szerint Magyarországon az 59. legalacsonyabb a magas jövedelműeket terhelő adó, ami főként a Közel-Keleten van még így. Olyan országok adórendje hasonlít még a miénkhez, mint Észtország, Fehéroroszország, Bulgária, Albánia, Moldova vagy Montenegró.
Kattints a további képekért!

Forrás: G7 Fotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Home&Design
A TikTok népe most azt szeretné, ha a hűtőnket is dekorálnánk...belülről.
Fashion&Beauty
Elég bizarr divattrend ütötte fel mostanság a fejét a sztárok körében.
Lifestyle
A kiadós csapadékot okozó mediterrán ciklon lassanként távozik térségünkből hétvégén, de már lehet látni, hogy a hullámzó front mikor éri el Magyarországot a következő héten.