Jéghideg itallal oltod a szomjadat a hőségben? Jobban teszed, ha azonnal felhagysz ezzel, veszélyes is lehet, ha tovább csinálod

A kánikulában mindannyian főként hideg italra vágyunk, ám legyen akármilyen csábító is egy pohár jeges limonádé, valójában sokkal több árt a szervezetünknek, mint gondolnánk.

Így éld túl a kánikulát

A nyári forróságban már szinte rutinszerűen a hideg italok felé nyúlunk, hiszen kinek ne esne jól egy hűsítő üdítő a nagy melegben, amikor már órákat ültünk a tömegközlekedési eszközökön, strandoltunk vagy sétáltunk a forró aszfalton? Ráadásul a nagy melegben a szervezetünk sok folyadékot veszít, ami fáradékonysághoz, vérnyomáseséshez, ájuláshoz, legrosszabb esetben pedig akár hőgutához vezethet – éppen ezért fontos megfelelően védekezni a hőség ellen rendszeres hidratálással. Ám mint kiderült, a hideg szomjoltók kifejezetten rossz hatással vannak a szervezetre, és egyáltalán nem ajánlott a fogyasztásuk. Galériánkban azt is eláruljuk, miért!

Nagyon nem mindegy, milyen hőmérsékletű folyadékkal oltjuk a szomjunkat az év legmelegebb időszakában, ugyanis mint kiderült, a hideg italok zsibbasztják az agysejteket, ráadásul pont azokat, amelyek jelzik az agynak a szomjúságot.
Kattints a további képekért!

Azokban az otthonokban, ahol nincs felszerelve légkondi, már-már embert próbáló kihívás „túlélni” a forróságot, ám szerencsére ez még korántsem azt jelenti, hogy ne léteznének más megoldások a problémára.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Daily Star

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Jason Momoa és Lisa Bonet ritkán látott fia, a 15 éves Nakoa-Wolf ha akarná, sem tudná letagadni édesapját, sőt: a tinédzser egy az egyben úgy néz ki, mint az Aquaman sztárja.
Utazás
Egy új globális felmérésből kiderült, hogy melyek azok a legfurcsább tárgyak, amiket a vendégek az idei utazásaik során ott felejtettek a szállodai szobákban — és ezek közül néhánytól biztos leesik...
Lifestyle
Egy mosoly ugyan kedvességet és pozitivitást sugallhat a mindennapokban, de az igazolványképeken inkább zavaró tényezőnek számít.