Fashion&Beauty

Káprázatos divatbemutató három felvonásban: íme a hazai luxusdivatmárka idei kollekciója

Egy luxusdivatmárka, ami feltörekvő brandnek számít a hazai divat világában. Eseményükkel olyat hoztak létre, amitől eláll a lélegzetünk!

Exkluzív divatbemutató

Június 22-én a márka Dinner and Robes, Öt érzék alcímet viselő exkluzív divatbemutatóján jártunk, ahol a tervezőnő idei kollekcióját, a Tulum kollekciót ismerhettük meg, a márka estélyi- és esküvőiruha kollekciói mellett. A bemutatónak a brand atelier-jét körülvevő varázslatos liget adott otthont, ahol a csaknem kétszáz vendég lenyűgöző környezetben, fantasztikus ízélményekkel, látványvilággal, zenei élményekkel fűszerezett showt láthatott, amit egy fergeteges Tulum DJ partival zártak a házigazdák.

A vendégek között a kulturális élet, a luxusdivat influenszerei, és az újságírók képviselői mellett a szakma kiemelkedő szereplői is helyet kaptak. Az alapító, tervező, Darcsi Orsolya 12 éves kora óta az egyedileg szabott, kézzel készített ruhák varázsában él, 2015-ben alapította brandjét. Bemutatójukat látva az elkötelezettség, a szakértelem és a maximalizmus új értelmet nyert.

Folyamatos kísérletezés és elmélyülés

Az egyedi ruhákat megálmodó tervezőnő számára a tervezés folyamatos kísérletezés és elmélyülés, az anyag és a technika folyamatos felfedezése, újragondolása. Mindezek mellett egy nagyon mély és emberi folyamat, amit a megrendelővel együtt járnak végig. Egy olyan út, ahol a puszta anyagból egy nő személyiségének, nőiességének, történetének szövete lesz. Ebben a folyamatban az anyag életre kel és a ruha tulajdonosának immanens részévé válik. Számára ez a tervezés alkímiája.

A csütörtök esti bemutatójuk varázslatának titka valószínűleg a fenti jegyekben rejlik és abban az alázatban és elkötelezettségben, amivel az álmaikból valóságot kreálnak. A Dinner and Robes show-k története 2021-ben kezdődött. Az elsőt amolyan vázlataként, a tervük próbájaként, viszonylag szűk baráti körben rendezték meg, de már itt tudatosan építették, ízlelgették azokat az elemeket, amitől különleges eseményük ma az lehetett, ami.

orsoya darchi divatbemutató 2023

Az idei kollekció és a kollekció által inspirált esemény ötlete 2022. januárjában, egy mexikói utazás alkalmával született meg. “Annyira megérintett a hely atmoszférája, a mindent átható organikus létezés mély spiritualitása, hogy akkor, ott a férjemmel elhatároztuk, hogy magunkkal hozzuk ezt az élményt. Én beleálmodtam a ruhákba, ő megálmodta a Tulum showt.” - meséli Orsolya a bemutató után.

Lenyűgöző ruhák három felvonásban

A rendezvényen három felvonásban láthattuk felvonulni a ruhákat és a ruhák bemutatásának ritmusához igazítva, három részben kóstolhattuk meg a mexikói, fine dining köntösbe öltöztetett ízeket a debreceni IKON étterem csodás séfje, Thür Ádám megfogalmazásában.

A kifutón összesen 45 összeállítást láthattunk, lenyűgöző show elemekkel és zenei kísérettel tarkítva. Az első szekció megvilágítását még a természetes fény adta, mely a liget fái között szűrődött be a Real Woman bemutató modelljeire. Ebben a részben azok a megrendelők kaptak lehetőséget az Orsoya Darchi kifutójára lépni, akik a való életben viselik ezeket a darabokat, akikkel együtt él, együtt lélegzik a rájuk álmodott ruha. Remek kezdeményezés ez arra, hogy a kifutók világát közelebb hozza a márka a valódi nők világához.

Kattints a további képekért!

Ezt követte az esküvői és estélyi ruhák bemutatója. A finom csipkék, suhogó, fényes selymek, izgalmas szabásvonalak és a testet sejtelmesen szabadon hagyó felületek gyönyörűen kiemelték a nőiesség finom karakterisztikáját. Mindehhez a lenyugvó nap utolsó sugarai adták a megvilágítást, a zenei hátteret a hangszeres zenészekkel együtt játszó Tulum DJ, akik egyébként az egész esemény folyamán végig brillíroztak és mindig a megfelelő aláfestéssel kísérték a show-t.

A szünet és a fine dining vacsora utolsó két fogása után elérkezett a show fináléja, a Tulum kollekció bemutatója. Ekkorra már erősen alkonyoldott és láthatóvá vált a káprázatos fényjáték, mely a természetes tüzet látványosan kombinálta a legmodernebb és legextravagánsabb fénytechnikával, mindezt úgy, hogy nagyon markáns jelenléte ellenére nem elterelte a figyelmet, hanem kiteljesítette a varázslatot.

Természetes anyagok, organikus formák

A Tulum kollekció központi elemei a természetes anyagok használata, organikus formák ihlette megfogalmazásban. A tervezőnő izgalmasan és formabontóan használja a street style összeállítások közé már begyűrűzött trendet, a meztelenséget, a minél nagyobb bőrfelület szabadon hagyását, ami a következő időszak egyik izgalmas kulcsdarabja lesz, mint vizuális kommunikációs eszköz. A meztelenséget, ami szabad, sejtelmes, művészi és ihletett.

Ezeket a jegyeket építi be egy hagyományos technikát életre keltő keretrendszerbe a különleges és provokatív kollekció. A meztelen bőr, mint kiindulási koncepció, a művészettől sem idegen. Peter Greenaway Párnakönyvében az emberi testet használják a kalligráfia pergamanjeként, amely részben vizuális, részben irodalmi mű születésének ad otthont a filmművészet e klasszikusában.

Ezzel a kollekcióval a márka visszavonhatatlanul letette névjegyét, és az esküvői és alkalmi ruhák mellett egy olyan markáns vonalat indított útjára, ami koncepciójával, kísérletező kedvével és a hagyományos kontextusok újraértelmezésével meghatározza és felismerhetővé teszi az Orsoya Darchi darabokat.

A Tulum kollekció bevonulása izgalmas show elemeket is tartalmazott, a modelleket két gólyalábas, futurisztikus figura és egy tűztáncos produkciója foglalta keretbe, a bemutatott ruhák tökéletes vizuális alátámasztásaként.

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
Lifestyle
Örömteli hírrel rukkolt elő a A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.
Lifestyle
Home&Design
Amikor a jó alvásról van szó, a megfelelő ágynemű megtalálása mindent megváltoztathat.