Aggasztó indok áll mögötte: ezért nem olyan finomak már a gyümölcsök és zöldségek, mint régen

Tényleg csak a nosztalgikus elégedetlenség szól belőlünk, amikor azt mondjuk: a régi jó ízekből már nem maradt semmi? Nos egy friss tanulmány szerint indokolt az aggodalmunk - kiderült, mi okozza a zöldek "elíztelenedését".

Vízízű gyümölcsök és zöldségek

Veled is rendszeresen előfordul, hogy beleharapsz egy ínycsiklandónak tűnő, élénkpiros eperbe vagy más gyümölcsbe és zöldségbe, de a jellegzetes, megszokott íz nem társul már a falat mellé? Egyre többet panaszkodunk az alapanyagainkra, de felmerül a kérdés: tényleg van alapja az aggodalomra vagy csak a bosszankodó mentalitásunk szól belőlünk? Például az eperrel kapcsolatban sokan állítják, hogy napjainkban már nem annyira jó ízű, mint korábban. Szomorú, de egy új tanulmány szerint ez az állítás történetesen igaz, ráadásul még az ízvesztés oka is egyértelműen beazonosítható. Részletek a galériára kattintva!

Az eper íztelenné válása két igen elterjedt gombaölő szer – a boszkalid (BOS) és a difenokonazol (DIF) – számlájára írható. A szóban forgó növényvédő szerek a tudósok szerint hatással lehetnek a szamóca sejtmechanizmusaira. Így az eperszem ugyan édes, ám visszafogott ízű lesz, ráadásul tápértéke is alacsonyabbá válik.
Kattints a további képekért!

Vannak olyan ételkombinációk és párosítások, melyek bizony szörnyű hatással lehetnek szervezetünkre, éppen ezért jobb elkerülni őket messziről.

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.
      Utazás
      A kulináris élvezet és a lenyűgöző terek találkozásával születnek olyan éttermek, amelyek a látogatók érzékeit egy különleges utazásra hívják.