Egészség

Egyesek szerint az AstraZeneca vakcinája okozza, mások laboratóriumi eredetűnek hiszik a majomhimlőt

Az immáron Európában - sőt Magyarországon - is terjedő majomhimlővel kapcsolatban még szakértői berkekben is nagy a bizonytalanság, de az összeesküvés-elméletek hívei máris a legképtelenebb magyarázatokkal hozakodnak elő az új járvány kapcsán. Fontos, hogy egyiknek se dőlj be, ugyanis a színes képzeletű konteó-gyártók állításai mögül nemcsak a bizonyítékok hiányoznak, de a józan észnek is ellentmondanak.

Vannak, akik máris újabb lezárásokat vizionálnak

Az utóbbi időben Európában - sőt immáron Magyarországon - is felütötte fejét a majomhimlő. Az új járvánnyal kapcsolatosan még szakértői berkekben is nagy a bizonytalanság (egy héttel ezelőtt a Femcafe.hu Kemenesi Gábor virológus szakvéleményét is ismertette), ez viszont nem akadályozza meg az összeesküvés-elméletek híveit abban, hogy máris a legképtelenebb magyarázatokkal álljanak elő a majomhimlő eredetét illetően. A BBC nemrég külön cikkben foglalkozott az új járványt övező legmerészebb konteókkal, melyek mögül nemcsak a bizonyítékok hiányoznak, de még a józan észnek is durván ellentmondanak.

Az összeesküvés-elméletek szerelmesei máris elkezdték terjeszteni az interneten, hogy a majomhimlő miatt hamarosan ugyanolyan lezárásokra lehet majd számítani, mint a koronavírus-járvány idején. Peter Horby, az Oxfordi Egyetem professzora elmondta: a majomhimlő egyáltalán nem hasonlítható a Covidhoz, ugyanis lassabban terjed, eredményesebben kezelhető, ráadásul a betegeket könnyebb is kiszűrni és izolálni.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatunk még pár eszement konteót!

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Egészség
Sztárok
Ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, ha valaki valaki őszintén vállalja, hogy nem vágyik családalapításra, s nincs ez másképp a legnagyobb sztárok világában sem.
Lifestyle
Egy szakítás mindig fájdalmas, ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkba fordulni, és egyfolytában azon rágódni, hogy mit kellett volna másképp csinálnunk. Ugye tudod, hogy ez így nem mehet tovább?
Sztárok
Ha bőrápolásról van szó, Reese Witherspoon nem ismer tréfát: rendkívül komolyan veszi a reggeli és az esti rutinját, ennek köszönhetően pedig arca ma is éppoly ragyogó, mint fiatalabb korában.