Egészséges, liszt- és élesztőmentes és még diétás is: íme a leggyorsabb kenyér receptje!

Percek alatt elkészíthető és több napig friss marad.
Diétás kenyér
Hozzávalók:
- 220 g zabkása/gabonapehely (köles, hajdina, quinoa, rozs stb.)
- 60 g bio müzli
- 40 g aztékzsálya-mag
- 40 g lenmag
- 30 g egyiptomi útifűmaghéj
- 1 tk himalájai kősó
- 300 ml víz

Elkészítés:
A zabkását sós vízben 10 percig főzzük, a 300 ml víz felét pedig ráöntjük az útifűmaghéjra, hogy géllé váljon. Leszűrjük a zabkását, egybeöntjük az összetevőket, az útifűmaghéjat és a maradék vizet is egy nagy tálba, majd kanállal vagy turmixgéppel összekeverjük az egészet. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a keveréket, aminek a tetejét megszórjuk egy kis müzlivel. 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük a kenyeret.