Édesburgonya lepény

Az édesburgonya számtalan recepthez felhasználható, lepénynek például kiváló!
Az édesburgonya számtalan recepthez felhasználható, lepénynek például kiváló!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Édesburgonya lepény
Hozzávalók:
Lepény:
- 3 db nagy Édesburgonya
- 15 dkg Reszelt sajt
- 1 fej Lilahagyma
- 2 marék Baby spenót
- 5 db Koktélparadicsom
- Olívaolaj
- Szárított bazsalikom
- Só
Elkészítés:
Fánk tészta
- Az édesburgonyát megmossuk és kívülről jól átdörzsöljük, majd egy gyalu segítségével
vékonyra gyaluljuk. - Ha legyalultuk összekeverjük szárított bazsalikommal, kevés sóval és a reszelt sajttal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakba halmozzuk a sajtos burgonya szeleteket és megkenjük kevés olívaolajjal.
- 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Amikor elkészült a tetejére halmozzuk a friss zöldségeket és már fogyaszthatjuk is.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!