Elsóztad az ételt? Ezzel az egyszerű trükkel bármikor megmentheted az elrontott fogást

Egy életmentő ételmentő tipp, hogy ne ess pánikba, ha véletlenül elsóztad az ételt.

A hős szódabikarbóna

Vannak, akik szinte alig használnak sót az ételekhez, míg mások sót sóval esznek. Abban talán megegyezhetünk, hogy mint sok dolog esetében az életben, úgy a só kapcsán is az arany középút a legjobb. Ennek ellenére biztos, hogy veled is előfordult már, hogy kicsit jobban megborult a só főzés közben, mint kellett volna. Tetszik vagy sem, elő is fog fordulni, mert a konyhában ennél cifrább dolgok is történnek. Ahelyett azonban, hogy bosszankodnál, mutatunk egy hasznos trükköt, ezzel megmentheted a finomságot. A megoldáshoz szódabikarbónára lesz szükségünk, nem is sokra, egy késhegynyire. Adjuk hozzá az ételhez, keverjük el, így semlegesíteni tudjuk a sót. Persze egy kilós borulás esetén még varázslattal sem lehet megoldani a problémát, de szerencsére a legtöbb esetben csak kicsit lövünk túl a célon.

Leadfotó, fotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
A japán nők bőre világszerte ismert simaságáról, ragyogásáról és időtlen szépségéről. A titok nyitja azonban nem csupán a genetikában vagy a drága bőrápolási termékekben rejlik – sokkal inkább egy...
Sztárok
Bár a néhai uralkodónak természetesen parfümök terén is megvoltak a maga kedvencei, érdekes módon egy bizonyos tusfürdőhöz is ugyanannyira ragaszkodott, mint imádott illatszereihez.
Lifestyle
A Skorpió lelkében beindulhatnak a gyógyító folyamatok. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Halak a héten olyan szituációban találhatja magát, ami próbára teheti hűségét. Heti horoszkóp.
Fashion&Beauty
Az énekes-színésznő tudja mitől döglik a légy: a minap abban a darabban pózolt a vörös szőnyegen, ami a 2025-ös év első hónapjainak legnagyobb trendje lesz, nem véletlenül.
Utazás
A többség ritkán jár étterembe, de ez nem kifogás arra, hogy ne tudjuk az alapvető illemszabályokat. Mutatunk néhányat, amit a magyarok gyakran megszegnek.