Immunerősítő: Francia hagymakrémleves cipóban
Könnyű, finom és egészséges... mi kéne még? Ez a leves egyszerűen tökéletes.
Hagymakrémleves cipóban - Hozzávalók:
- ½ kg vörös hagyma
- 3-4 gerezd foghagyma
- 4 cipó
- 1dl tejszín
- só,bors
Elkészítés:
A létszámnak megfelelő darabszámú cipót vásároljunk. A tetejüket vágjuk le, majd szedjük ki a cipók belsejét. A vöröshagymát vágjuk fel, tegyünk hozzá egy kis fokhagymát, borsot, sót, majd mindezt tegyük bele egy turmixgépbe. Öntsünk hozzá forrásban lévő vizet, majd turmixoljuk össze. Ha homogén állagú lett, vegyünk ki egy kicsit a gépből, és keverjük ki a tejszínnel, majd a többihez hozzáadva még fél percig turmixoljuk. Tálaláskor a tetejére tegyünk pirított kenyérdarabokat, amit a kenyérbélből készítünk.