Te is rosszul szárítod a hajad! Valójában így kellene
Nem is sejted, mennyit ártasz a sörényednek.
Helyes hajszárítás
Azt szokták mondani, a tökéletesen beszárított frizura nem véletlenül történik. A szakemberek tudatában vannak a követendő technikának, amivel mi is olyan kifogástalan végeredményt kapunk, mintha a fodrásztól jöttünk volna. A következőkben bővebben lesz szó arról, mit tegyél és ne tegyél, melyek azok a módszerek, amikkel profin és minimális roncsolással végezheted el a szárítást.
Alapvető tudnivalók
Mielőtt sorra vesszük a tökéletes hajszárítás lépéseit, van néhány alapvető tudnivaló, amivel érdemes tisztában lennünk. A hajszálakat (és a körmöket is egyébként) egy bizonyos fehérje (keratin) alkotja, aminek bonyolult, egymásba fonódó kötelekhez hasonló felépítése van. A külső védőréteg a kutikula, ami kalcifikált keratin, így erős. Középen van a kortex, ami szintén keratinból épül fel, de már elasztikusabb, ez adja a haj rugalmasságát és erejét. Mindannyiunknak kb. 100-150 ezer hajszála van, általában az ázsiai típus a legvastagabb és legstrapabíróbb, ellentétben a legvékonyabb afrikaival. A kaukázusi verzió van a kettő között. Egészséges szinten naponta hozzátevőleg 50-100 szálat veszítünk.