Tejszínes szilvaleves, így készül a cibere
Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
- 70 dkg szilva
- 4dl víz
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel. Pár darabot tegyünk félre levesbetétnek. Tegyük egy fazékba a szilvát, adjuk hozzá a vizet, a tejet, a cukrot és a szegfűszeget. Főzzük úgy 10-15 percig - amíg megpuhul a szilva. Botmixerrel pürésítsük (vagy öntsük turmixba). Közben csorgassuk hozzá a tejszínt, tegyük bele a fahéjat, a citromhéjat is. Hűtés után tálaljuk.
Tipp: Ha nagyon érett, puha szilvát kapunk, kihagyhatjuk a főzési fázist, és hidegen is elkészíthetjük a levest.