Lifestyle

Gasztro-és életmódforradalom Budapesten: jön a tavasz legmenőbb fesztiválja

Ezt a programot vétek kihagyni, mutatjuk a részleteket!

Jön a Startup Safary!

Április 20-án és 21-én rendezik meg a Startup Safaryt a Loffice Budapestben, ami a tavasz legmenőbb fesztiváljának ígérkezik. A kezdeményezés Berlinből indult még 2012-ben azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben megismertesse a startup világot, illetve bővítse a piaci szereplők közötti kapcsolatokat. A cégek ilyenkor egy vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak. A Startup Safaryt eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg, Budapesten tavaly tartották az első ilyen eseményt közel 3 ezer résztvevővel.

Az idei program kifejezetten izgalmas lesz, 80 előadó lép színpadra és 20 különféle esemény közül lehet majd választani. Szó esik majd az egészséges életmódról, a tudatos életről, a kulináris oktatásról és a nők üzleti életben betöltött szerepéről is.

A nők a jövő vezetői

Hazánkban a gazdaságilag aktívak közel fele nő, a vezetők és a vállalkozók között mégis messze túlsúlyban vannak a férfiak. Hogy ez az arány hogyan változtatható, milyen szerepe van ebben a mai vezetőknek, vagy hogy lehet-e családot alapítani karrier mellett - mind nyitott kérdések. A Startup Safary “Future Leaders – nŐk a jövő vezetői” című paneljében a jövő női vezetőinek támogatási kérdéseit sikeres és elismert felsővezetők vitatják meg: felszólal Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője, Czakó Borbála, a Ernst & Young globális partnere, Zolnay Judit, a MetLife vezérigazgatója, Heal Edina, a Google magyarországi vezetője, Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere, Varga Zoltán a Centrál Médiacsoport vezérigazgatója és Batta Barnabás, a MITTE Communications stratégiai igazgatója.

Gasztro vállalkozások itthon

Hogyan lehet egy kiló lisztből 40 millió darabos tortarendelésig eljutni? Garázsblogból Magyarország legnépszerűbb gasztromagazinját felépíteni? Magántőkéből államilag akkreditált gasztronómiai oktatást megreformálni? A gasztronómia blokkban bemutatkozik a Cake Shop Budapest, a NoSalty gasztromagazin, a Budapest Makery és a Culinary Institute of Europe. Megszólal a frissen hazánkba érkezett VizEat csapatával, akik egy elsősorban turistákra fókuszáló, nemzetközi, professzionálisan építkező platformot építettek fel. És hogy ne csak a fővárosi gasztro helyzetről legyen szó, a vidéki vendéglátásról, trendekről, a klasszikusok újragondolásáról és a szakma szépségeiről szól a “Gasztro vállalkozások vidéken” című kerekasztal, melynek keretében olyan vendéglátóhelyek kulisszatitkaiba kaphatunk betekintést, mint a Káli-Kapocs, a Bori Mami, a Nomád Hotel & Glamping és a PalKonyha.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Startup Safary, Femcafe/Debreczeni Zita, Szifon.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.
      Utazás
      A kulináris élvezet és a lenyűgöző terek találkozásával születnek olyan éttermek, amelyek a látogatók érzékeit egy különleges utazásra hívják.