Recept

Csoki szuflé lágy csokoládékrémmel - Vigyázz, függőséget okoz!

A legfinomabb édességek egyike a csoki szuflé, ami már önmagában is tökéletes. Én a múlt héten egy kis ganache-sal, vagyis egy lágy csokoládékrémmel fűszereztem meg, így a végeredmény a csokoládéimádók mennyországa lett. Érdemes egy könnyedebb főétel után felszolgálni, mert igazán karakteres és erőteljes desszert. Vigyázat, függőséget okozhat!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Csoki szuflé csokoládé ganache-sal

Elkészítés: 40 perc
Pihentetés: 1 óra

Hozzávalók:

Ganache:

  • 120 ml tejszín (állati eredetű, 30% zsírtartalommal)
  • 120 g étcsokoládé, apróra törve

Szuflé:

  • 60 ml tej
  • 100 g nádcukor
  • 90 g vaj
  • 35 g liszt
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 db tojás fehérje
  • 40 g étcsokoládé, olvasztva

Lépésről-lépésre:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

2. Egy kisebb edényben forraljuk fel a tejszínt a ganache-hoz. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokoládét. Amikor egy kicsit lehűlt, öntsük át ezt tároló dobozba és 1 órán keresztül hűtsük a mélyhűtőben.

3. Közben készítsük el a szuflé alapot. Olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a lisztet. Pár percig pirítsük a lisztet, amíg érezzük az illatát.

4. Öntsük a tejet és a cukrot egy edénybe, amit aztán forraljunk fel. Ezt a keveréket, lassan adagoljuk a rántáshoz. Főzzük addig, amíg besűrűsödik.

5. Hűtsük le annyira (langyos legyen), hogy bele tudjuk tenni a tojássárgáját, anélkül, hogy az összecsomósodna. Ekkor adjuk hozzá a sárgáját, majd az olvadt csokoládét. Szobahőmérsékletűre hűtsük.

6. Verjük fel a tojásfehérjéket, amit forgassunk bele a csokis alapba. Vajazzunk ki minden csoki soufflé formát, majd töltsük fel a szuflé tésztával őket, úgy hogy csak 1 cm-re a teteje alattig töltjük.

7. Fagylatgombóc kimérővel minden egyes masszával feltöltött csokis formába tegyünk 1-1 gombóc ganache-t. Majd 20 percig süssük 190 fokon az édességet.

Megjegyzés: Amíg sütjük a szuflét, ne nyissuk ki a sütő ajtaját.

Tipp: Bármilyen savanykás öntettel, lekvárral nagyon finom.

A következő oldalon mutatok még két szuper desszertet, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Recept
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Lifestyle
Az Alfa generáció gyakran kerül a figyelem középpontjába a tiszteletlenség vádjával, de vajon valóban tiszteletlenebbek, vagy csak egy újfajta, önálló véleményformálásra ösztönző világban nőnek fel,...
Sztárok
Biztosan te is számos jelenetet fel tudsz idézni a Micsoda nő! című kultfilmből, azt azonban valószínűleg nem tudod, mennyit változott napjainkra az a színésznő, aki Julia Roberts karakterének...