Ropogós bundás virsli - Eredeti amerikai corn dog: gluténérzékenyek is fogyaszthatják
Az amerikai filmek elhagyhatatlan kelléke, hogy a fiatalok kukoricás bundában fürdetett corn dogot majszoljanak némi ketchup és mustár kíséretében. A menőséghez azonban nem kell a tengerentúlra utazni, ugyanis ez a laktató étel otthon sem igényel sokkal több előkészületet, mint egy palacsinta, ráadásul a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Hozzávalók
- 6 db frankfurti virsli
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- só, bors
- ketchup, mustár a tálaláshoz
- olaj a sütéshez
- hurkapálca
Elkészítés
A corn dog lelke a jó minőségű virsliben rejlik, ezzel sajnos nem szabad spórolni. A bundához a kukoricalisztet, tojást és tejet keverjük csomómentesre, sózzuk, borsozzuk. Egy sűrű, de folyékony tésztát kell kapnunk. Ezt töltsük egy magas falú pohárba, hogy meg tuljuk meríteni benne a hurkapálcára felszúrt virsliket. Ha ezt megtettük, bő olajban süssük aranybarnára őket. Az eredmény: egy csodálatosan roppanós bundába csomagolt virslis meglepetés.