Krémes és ropogós: Rakott csirkés tészta gazdagon
A rakott ételeknél nincs finomabb! Mi is nagyon gyakran készítünk ilyet, egyszerűen imádjuk mindet! Cikkünkben ezúttal egy tésztás verzió receptjét mutatjuk meg. Olvasd el és próbáld ki!
Hozzávalók
- 200 g fettuccine tészta
- 6 ek vaj
- 3 ek liszt
- 400 ml alaplé
- ½ csésze tejszín
- ½ csésze reszelt parmezán
- 1,5 csésze főtt csirkehús
- ½ csésze aszalt paradicsom
- 2 szelet ropogósra sült bacon
- 3 ek reszelt parmezán
Elkészítés
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, majd csepegtessük le. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet és az alaplevet. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk bele a reszelt sajtot. Adjuk hozzá a felaprított csirkehúst, a paradicsomot és a bacont. Keverjük el a tésztával és az egészet öntsük át egy tepsibe. A tetejére szórjunk még 3 evőkanál reszelt sajtot és 30 perc alatt süssük készre.