Hamis csokiszalámi házilag - Mandulaliszttel és aszalt gyümölcsökkel
Imádod az aszalt gyümölcsöket? Ne csak magában eszegesd a szárított szemeket, készíts belőle finom süteményt! Szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztője ezúttal egy mandulaliszttel készült sütemény receptjét osztja meg velünk.
Hozzávalók - 2 rúdhoz:
- 25 dkg mandulaliszt, mely az eredeti kekszet helyettesíti
- 3 púpos ek. kókuszzsír
- 3 ek. kakaópor
- 1 dl kókusztejszín vagy zab-, illetve rizs tejszín
- Eritrit vagy méz – ízlés szerinti mennyiségben
- Változó “felhozatal” szerint apríthatunk a masszához különféle magokat, továbbá aszalványokat; dió, aszalt és nyers áfonya, továbbá aszalt szilva került most a keverékbe; ötlet: mandula darabok, kakaóbab, kandírozott narancs
Elkészítés:
A mandulalisztet a kókuszzsír és a tejszín hozzáadásával – állandó keverés mellett – kis lángon kapassuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük el alaposan a masszában a kakaót is. A tésztát keverjük össze a választott magokkal és aszalványokkal. Frissen tartó fóliából vágjunk két méretes darabot. Felezzük meg a masszát, és egyenletesen elosztva készítsünk két szalámi formájú hengert. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy alaposan összeálljon.
Olvasd el ezt is:
Hamis marcipán házilag - Így készíts krumpliból diétás mignont