Epres-makadámdiós spárgasaláta - A szezon legfinomabb fogása
Ha valaki azt mondja: "spárga", a legtöbben a hagyományos spárga-krémlevesre gondolnak. Pedig most már olyan változatosan el lehet készíteni ezt a gyönyörű, finom és szuper egészséges zöldséget, hogy az előételen keresztül, salátákba, főzelékekbe, sőt desszertekbe is nyugodtan beletehetjük. Persze, csak addig, amíg szezonja van! Mostantól pár hétig mutatok nektek 1-2 változatos spárgás ételt. A mostani saláta, ami ráadásul már magyar eperrel készült, szerintem ennél már nem lehetne üdébb, színesebb és finomabb… Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Epres-makadámdiós spárgasaláta
Elkészítés: 15 perc
Mennyiség: 4 fő
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg friss vegyes saláta
- 15 dkg makadámdió
- 30 dkg eper
- 10 szál zöld spárga
- 1 ek. Alma mustár
- 1 ek. méz
- 2 ek. Birsalma gyümölcsecet
- 3 ek. Chia olaj
- só, bors ízlés szerint
- 8 szál koriander levél
Lépésről-lépésre:
Egy edény forrásban lévő vízbe tegyük bele a spárgát 3 percig.
Ezután közvetlen hideg jégkockákkal teli vízbe merítsük még 3 percig, majd 1-1 spárgaszárat vágjunk 4 részre.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a zöldséghúst kockára vágjuk, majd a vegyes salátával, negyedelt eprekkel, durvára tört makadámdióval és a lehűtött spárgával összekeverjük.
A mustárt a mézzel, ecettel, olajjal elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Az öntetet ráöntjük a salátára, majd tálalás előtt összekeverjük.
Tipp: Tálaláskor korianderleveleket vágunk a saláta tetejére.