Ratatouille kecskesajttal - Laktató húsmentes ebéd
Ennek a felturbózott ratatouille-nek képtelenség ellenállni! Ha nem hiszed, olvasd el a receptet és készítsd el! Nincs benne hús, mégis imádni fogja az egész család. Íme!
Hozzávalók
- olívaolaj
- 12 dkg paradicsompüré
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 közepes vöröshagyma
- só és őrölt bors
- 2 ek vaj
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 1 nagy padlizsán
- 1 nagy cukkini
- 1 nagy sütőtök
- 3-4 burgonya
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 tk apróra vágott friss kakukkfű
- 4 dkg lágy kecskesajt
- 1 ek apróra vágott bazsalikom
Elkészítés
A tepsit locsoljuk meg olajjal, majd ezen oszlassuk el a paradicsompürét. A felaprított hagymát, fokhagymát, a sót és a borsot szórjuk rá, majd tegyük rá a felkockázott vajat is. A paprikát, a padlizsánt, a cukkinit, a sütőtököt és a burgonyát szeleteljük fel és rendezgessük el az előzőeken. Végül locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg a kakukkfűvel. 200 fokos sütőben süssük 30-40 percig, majd szórjuk rá az összemorzsolt sajtot is és még egy percig süssük. Tálalás előtt szórjuk meg aprított bazsalikommal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!