Klasszikus császármorzsa - A laktató desszert

Az osztrákok egyik kedvenc édességét, a császármorzsát könnyedén az asztalunkra varázsolhatjuk, nem is kell hozzá konyhatündérnek lennünk! Mutatjuk a receptjét, készítsd el még ma!

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dkg mazsola
  • baracklekvár

Elkészítés

A tejet keverjük el a liszttel, a tojások sárgájával, 7 dkg felolvasztott vajjal és egy csipet sóval. A tojásfehérjékből és a cukorból verjünk kemény habot, majd adjuk hozzá az előző keverékhez. Szórjunk bele mazsolát, keverjük el, majd az egészet öntsük bele egy tepsibe. Süssük addig, amíg aranybarna nem lesz. Késsel vagy villával daraboljuk fel és lekvárral kínáljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: aufgetischt.tv

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Bár még nagyon kicsi, már most látszik, hogy Lajos herceg egy igazi karakter, új hobbija pedig kitűnően passzol energikus személyiségéhez – édesapja azonban nem kifejezetten örül ennek.
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Fashion&Beauty
Letícia királyné egy bordó színű, testre simuló garbóruhában kápráztatott el mindenkit, amikor a minap egy díjátadó ünnepségen vett részt Sevillában.
Fashion&Beauty
Ha már kezded megunni az őszi színpalettát, de még nem állsz készen egy merész ünnepi pirosra vagy csillámos dizájnra, akkor ezek a gazdag és hangulatos körömárnyalatok tökéletesen megidézik az...
Lifestyle
A Bika ma találkozhat valakivel, akinek sokkal többet jelent, mint azt gondolná. Napi horoszkóp.