Barackos szűzpecsenye - Repetázni akarsz majd belőle
Fantasztikus ízt kölcsönöz a barack a húsételeknek. Érdemes kipróbálnunk szűzpecsenyével, máris mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 50 dkg szűzpecsenye
- 40 dkg őszibarack/nektarin
- 4 ek olaj
- 3 dl tejszín
- 1 mk kakukkfű
- 1 csipet szerecsendió
- só
Elkészítés
A húst tisztítsuk meg, szeleteljük fel és sózzuk meg. A barackokat dobjuk egy percre forró vízbe, hűtsük le, így könnyen lehúzhatóvá válik a héjuk. Ha leszedtük a héjukat, daraboljuk fel. Forró olajban süssük meg a hússzeleteket, majd vegyük ki őket és tegyük félre. A megmaradt olajba tegyük bele a barackokat, sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a kakukkfüvet és a szerecsendiót, végül öntsük rá a tejszínt. Ekkor tegyük bele vissza a húsokat és hagyjuk, hadd forrjanak össze. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!