Védi a szívet és erősíti a csontokat - Ezért fogyaszd ezt a zöldséget
Érdemes zöldborsóból annyit fogyasztanunk, amennyit csak tudunk, hiszen a szervezetünkre gyakorolt pozitív hatása megkérdőjelezhetetlen. Mutatjuk, melyek a legfontosabb előnyei!
Rengeteg vitamin van benne
Amilyen kicsi a borsó, annyi hasznos „összetevőt” tartalmaz. Gazdag B1-, B2-, és C-vitaminban, de jelentős a magnézium-, kalcium-, kálium- és folsavtartalma is. Van benne szénhidrát és tisztességes mennyiségű fehérje is, ugyanakkor a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hiszen alig található benne kalória.
Védi a szívet
Mivel a magnézium nagy szerepet játszik a szívizom felépítésében, a zöldborsó magnéziumtartalma csak jót tehet testünk motorjának; a benne lévő káliummal kiegészülve a szív szabályos és erőteljes működését biztosítja. Ha rendszeresen fogyasztunk zöldborsót, akkor csökkenthetjük a szív- és az érrendszeri betegségek kockázatát.
Erősíti a csontokat és az izmokat
A benne lévő magnézium nem csak a szívünket óvja, hanem a csontjainkat és az izmainkat is, ugyanis meggátolja a kalcium kioldódását, így lehetővé teszi annak felszívódását, megtartását. Ez az oka annak, hogy a zöldborsó az izom és a csontsérülés gyulladásos betegségeinek gyógyulását is elősegíti.