Juhtúros pogácsa - Recept
A pogácsát lehetetlen megunni, főleg az ellenállhatatlan juhtúrós verzióját. Ezt a receptet mindenképp ki kell próbálni!
Hozzávalók
A tésztához
- 600 g liszt
- 100 ml tej
- 30 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 250 g vaj
- 2 db tojás
- 100 g tejföl
- 200 g juhtúró
- 100 g tehéntúró
- 1 evőkanál só
- 50 g reszelt sajt
A tetejére
- 1 db tojás
- 50 g reszelt sajt
Elkészítés
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalót a sajt kivételével egy keverőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, majd az egészet összedolgozzuk. Ha már lágy tésztát kaptunk, akkor lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd lefedjük, és fél óráig kelesztjük. Ha letelt, nagyjából 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a sajttal, és mint a bejglit, feltekerjük. Még 20 percet pihentetjük, majd 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy kisebb formával pogácsákat szaggatunk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és a sütőpapírral bélelt tepsiben szépen felsorakoztatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.
Ezt is ajánljuk: Az igazi linzer