Természetes módszerek szúnyogok ellen

Szinte mindannyian imádjuk a nyarat, ám még ebben az évszakban is akadnak életünket megnehezítő tényezők. Ilyenek a szúnyogok is, amelyek idén a számukra kedvező időjárási körülmények miatt még nagyobb csapatokban támadnak ránk. Vannak azonban olyan házi praktikák, amelyek segítenek őket távol tartani.

Citrom

Szerencsére amennyire az emberek szeretik a citrusfélék illatát, a rovarok, különösen a szúnyogok legalább annyira utálják azt. Készíthetünk belőlük vízzel hígított oldatot, amelyet akár magunkra is csepegtethetünk, de akár illóolajat, illatos mécsest is bevethetünk ellenük.

Eukaliptusz

Az eukaliptusszal hasonló hatást érhetünk el, mint a citrommal: erőteljes illata segít elriasztani a vérszívókat. Akár össze is keverhetjük a két illatot, úgy még hatásosabb.

Szegfűszeg

A szintén szúnyogűző szegfűszeget beleszúrhatjuk egy narancsba vagy citromba, de akár az őrölt változatát is használhatjuk, ha apró rongytasakokba töltjük. Így nemcsak a rovarokat tarthatjuk távol, de a szobánkban is kellemes illat lesz.

Almaecet, ecet

Az ecet csípős szagát ki nem állhatják a rovarok. Néhány csepp háztartási vagy almaecetet keverjünk el egy kis vízben. Az oldatot tarthatjuk kicsi edényekben is, de ha biztosra akarunk menni, a ruhánkra is csepegtethetünk belőle.

Fotók: aliceklein.com.au, gayatriorganic.com

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Sztárok
Bár első látásra meg nem mondanánk a két nőről, hogy testvérek, hiszen nem igazán hasonlítanak egymásra, vitathatatlan, hogy mindketten a maguk módján csinosak, és valódi természetes szépségek.
Sztárok
A walesi herceg évek óta védelmezi feleségét és családját, éppen ezért volt nagyon dühös, amikor Katalinról egy titkos fotót tett közzé valaki.
Lifestyle
Ez a kérdés nemcsak segíthet megérteni a partneredet, de egy jó alap lehet egy mélyebb beszélgetéshez is, ahol kiderítheted, mennyire képes együtt érezni másokkal, és hogyan kezeli a kapcsolatait.