508 éve hunyt el Kolumbusz Kristóf

1506. május 20-án hunyt el Kolumbusz Kristóf, az amerikai kontinens felfedezője. Élete tele volt fordulatokkal, nem is sejted, mennyi nehézséggel kellett szembenéznie, hogy megvalósítsa álmát és nyugatra hajózzon. Cikkünből most megtudhatsz néhány érdekességet róla.

A kezdetek

Kolumbusz Kristóf Cristoforo Colombo néven látta meg a napvilágot Genovában bizonytalan időpontban, 1451. augusztus 25. és október 31. között.

Karrierjét 14 évesen kezdte tengerészként, majd térképek eladásával kereste kenyerét.

Elsőként János portugál királyhoz fordult, hogy nyugat felé elindulva juthasson el Ázsiába. Az uralkodó azonban elutasította tervét.

Hat évbe került, mire Izabella spanyol királynő eldöntötte, hogy támogatja Kolumbusz utazását.

Nem volt könnyű pénzt és hajókat szereznie az utazáshoz, ám legénységet még nehezebb feladat volt verbuválni, ugyanis akkoriban az emberek többsége még meg volt győződve arról, hogy a Föld lapos és a szélén egy hatalmas vízesés található, amelyről leesve a másik oldalon találjuk magunkat.

Három hajója, a Santa Maria, Nina és Pinta 1492. augusztusában indult útjára, és október 12-én kiáltotta azt az egyik matróz, hogy „Föld!”.

Fotó: schooledinlove.wordpress.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Katalin hercegnéről köztudott, hogy rendkívül szabálykövető, és ugyanerre tanítja gyermekeit is, azonban előfordul néha, hogy ő is szembe megy az előírásokkal.
Lifestyle
Immár hagyományként, idén hatodik alkalommal ismeri el a Femcafe.hu azokat a női teljesítményeket, amelyek széles körben inspirálják a közönséget. Szeptember 9-én kezdetét vette a szavazás, ahol a...
Lifestyle
Minden gyereknek fontos, hogy a szülei elegendő időt töltsenek vele, érdeklődjenek a számára fontos témák, dolgok iránt, hiszen innen is érzik, hogy szeretik őket. Sokszor hivatkoznak arra a...