Így tartsd életben a fűszernövényeidet!
A napos idő beköszöntével mindenki vágyik pár illatos és ízes fűszernövényre, ám a grillszezon kedvencei a boltból hazaérve máris haldoklani kezdenek. Lássuk, hogyan tarthatjuk életben ezeket a növényeket!
A legfontosabb tudnivalók
A növény megvételét követően érdemes egy napot pihenni hagyni a zöldet, hisz legalább ennyi idő kell neki mire ,,átszokik" az új környezetbe. Ilyenkor ne öntözzük, ne tépkedjük a zöldet, hanem hagyjuk egy napig. Ha kicsit akklimatizálódott a fűszernövény, akkor jöhet az átültetés, erre azért van szükség, mert a legtöbb kertészetben remek körülmények között nevelik ezeket a növényeket, melyek a boltba már cserépben kerülnek, melyek nem hagynak a gyökereknek elég helyet.
Érdemes legalább 1 mérettel nagyobb tartóba tenni a zöldet és a friss föld kiválasztásánál a laza, B-típusú vagy az általános virágföldet válasszuk. Mivel a legtöbb fűszernövény a mediterrán éghajlaton honos, így a napfény, a meleg és a kellő mennyiségű víz alapkövetelmény, ám arra figyeljünk, hogy ne öntözzük túl őket. A legjobb, ha a föld inkább száraz érzetű, mintsem nyirkos és nedves.