Krémes polenta spenóttal

A polenta, vagy más néven puliszka egy laktató erdélyi étel, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és kedvünkre ízesíthetjük.

Hozzávalók

  • 1
    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    75 g kukoricadara
  • 5 ek. mascarpone
  • 100 g spenót
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Kevés vízben főzzük meg a kukoricadarát, és amikor puha, sima, vakamint krémes állagú, adjuk hozzá a mascarponét. Egy másik edényben főzzük meg a spenótot, szűrjük le, keverjük a polentához, majd nyomjuk bele a fokhagymát, illetve ízlés szerint sózzuk, ízesítsük.

Sajtos pulykamell spenótágyon

Fotók: oprah.com, taste.com.au

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A pite sütése nemcsak egy hagyományos konyhai feladat, hanem igazi művészet is, ahol minden egyes lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a végeredmény egy tökéletes, könnyed és ínycsiklandó sütemény...
Sztárok
Az életkor előrehaladtával az ember mindennapjaiból egyre inkább kiszorul az aktivitás és a testmozgás, Arnold Schwarzeneggernek azonban eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa: a mozgás lehetősége...
Lifestyle
Az interneten bemutattak egy trükköt, amivel sokkal könnyebb és gyorsabb sajtot reszelni, de igazából meg is lehet úszni az egészet.
Lifestyle
Egy biztos, a régi normák már nem érvényesek a társkeresésben, ugyanis a Z generáció újraírja a játékszabályokat.
Home&Design
Ha jól kombináljuk más színekkel és anyagokkal, ez az árnyalat nemcsak trendi, de örökérvényű is lesz.
Sztárok
Katalin hercegné lassan 15 éve a brit királyi család tagja, ám az köztudott, hogy a lánykérést megelőzően Vilmossal kisebb hullámvölgybe került a kapcsolatuk, ami a leendő királyné szüleit is...