Marhahúsleves - Kedvenc vasárnapi lakoma
A marha nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz egészségünk megőrzése érdekében. A vörös húsok közül talán ez a legegészségesebb, így bátran fogyasszuk.
Hozzávalók
- 1 kg marhahús
- Leveszöldség
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- Bors
- Köménymag
- Erős paprika
- Szerecsendió
- Só
Elkészítés
A húst belerakjuk az edénybe, amit majdnem teletöltünk vízzel, majd nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt leszedjük a habot, halkítunk a tűzön, hogy szépen lassan (gyöngyözve) forrjon. A lehabozás után hozzárakjuk a többi hozzávalót. Hogy szebb legyen a színe, szórhatunk a tetejére ¼ kanál piros paprikát. Ekkor felerősítjük a tűzet, hogy gyorsan beforrjon. Ha ismét felfoort, halkítunk a tűzön és lassan, gyöngyözve addig hagyjuk forrni, amíg el nem készült a hús. A végén megkóstoljuk. Ha jó, akkor főzzün ki cérnametéltet, és készen is van.
Melegen tálaljuk.