Csirkemell fetasajttal és olivával - Görög ínyencség
Bár bonyolultnak hangzik, ez a recept igazán könnyen és gyorsan elkészíthető. Már régóta tudjuk, hogy a fetasajt és az olivabogyó remekül passzol egymáshoz, így nem kell félnünk az esetleges csalódástól.
Hozzávalók:
- 100 g feta sajt
- 30 g olívabogyó
- 3 db egész csirkemellfilé
- Só
- Bors
- Az öntethez:
- 175 g natúr joghurt
- 75 ml tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
Elkészítés:
A fetát lereszeljük, az olivát apróra vágjuk, majd jól összekeverjük. A csirkemelleket bevágjuk, széthajtjuk, majd két fólia közé helyezve vékonyra klopfoljuk. Ha fóliák közé téve klopfoljuk ki a húst, akkor szépen egyben marad, nem trancsírozódik szét. A hús mindkét oldalát egyenletesen, vékonyan besózzuk, beborsozzuk. A fetát elosztjuk a csirkemelleken, becsomagoljuk a húsba. Végül a tekercseket alufóliába csomagoljuk feszesen. 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 45 percig sütjük. Ha a hús kisült, levesszük róla az alufóliát. Az öntethez összekeverjük a joghurtot a tejföllel fokhagymát belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk. Végül a tekercseket felszeletelve, az öntettel, hasábburgonyával tálaljuk.