A kánikula ellen: Sárgadinnye krémleves
Ilyen melegben jól esik a hűsítő ebédre is. Most egy ínyenc, ám de nagyon egyszerű levessel készültünk. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1 darab sárgadinnye
- 1 csomag vaníliás cukor
- Szükségszerinti tej és cukor
- 2-3 dl tejszín
- 2-3 evőkanál sűrített tej
Elkészítés:
A sárgadinnyét felvágjuk, kikanalazzuk belőle a magokat, meghámozzuk, majd kis kockákra felvágjuk. A kockák felét összeturmixszoljuk a vaníliás cukorral és a sűrített tejjel. Ezután hozzá keverjük a habtejszínt. Kóstoljuk meg, hogy milyen lett, szükség szerint rakhatunk bele cukrot, esetleg ha túl édes lett, tejjel hígíthatjuk. Amint ezzel megvagyunk, beletehetjük a már összekockázott dinnyedarabokat. Ezután a hűtőben hagyjuk 1-2 órára, hogy összeálljanak az ízek, majd tálalhatjuk a hűsítő sárgadinnye krémlevest.