Interjú Galambos Dorinával

Galambos Dorinát annak idején a Megasztár vadócaként ismerhette meg az ország, az énekesnő azóta viszont sokat változott. Dzsessz szakos diplomát szerzett, saját zenekara van, és nemrég barátnőjével, Péterfi-Nagy Évivel izgalmas vállalkozásba fogtak: főző blogot indítottak. Dorina ezekről mesélt nekünk, illetve azt is elárulta, hogy mit főzött először párjának, Pély Barnának.

Honnan jött az ötlet, hogy főző blogot indítsatok?

Évi: Adta magát a dolog, hiszen a konyha volt az a hely, ahol összeismerkedtünk. Egy házibuli alkalmával Dorina zenekara nagyon megéhezett, ő pedig nekiállt, hogy mini pizzát készítsen nekik. Besegítettem neki, és a pizzasütés után hajnali ötig beszélgettünk. Így indult a barátságunk.

Dorina: Egyre többször volt példa hasonlóra, közös vacsorákat tartottunk, és rájöttünk, hogy mennyire buli együtt főzni. Szerettük volna erre mások figyelmét is felhívni, ezért úgy döntöttünk, hogy videóra vesszük a főzéseinket, egyfajta nevelő célzattal a fiatalság számára, hátha ők is kedvet kapnak, hogy fakanalat ragadjanak. Ráadásul ketten sokkal viccesebb és könnyebb a főzés.

Évi: Mi ketten vagyunk a házigazdák és egyben a szerkesztők is. A férjem, aki egyébként basszusgitáros, operatőrként működik közre, és ő vágja meg az anyagot is. Barnabás pedig a hangot készíti az adáshoz.

Emlékeztek rá, hogy mi volt az első étel, amit főztetek?

Dorina: Tojásrántotta. Barnabásnak meg először són sült csirkét készítettem majonézes kukorica salátával. Nagyon ízlett neki!

Évi: Nekem a palacsinta volt az első, és a férjemnek tárkonyos csirkeragu levest főztem először. Akkor mondta, hogy elvesz, szóval biztosan nagyon jól sikerülhetett!

 

Kitől tanultatok sütni-főzni?

Dorina: Anyukám mindig nagyon jól főzött, illetve a nagymamám és a nagypapám is. Sose felejtem el, amikor a nagypapám szilvás gombócot készített, meg olyat, ami belül szilvalekváros, kívül mákos volt. Ez ugye krumplival készült tésztából készül , és ahogy jött krumplinyomóval, az kitörölhetetlen emlék marad.

Évi:
Nekem is az anyukám és a nagymamám azok, akik nagyon jól főznek. Az én nagyapámra is jellemző a főzés, de ő általában olyan ételeket készít, amiket nem szeretek: pacalt, halászlevet, nehezebb ételeket.

Honnan szeditek a recepteket?

Dorina: Mindenféle receptet gyűjtögetünk. Van, amit továbbfejlesztünk, és a saját ízlésünk szerint alakítunk. A barátainktól is kapunk néha, ha vendégségbe megyünk, és valami megtetszik, amit náluk kóstolunk meg. Legutóbb, mikor közösen vendégségben jártunk, nagyon finom töki pompost ettünk, és elhatároztuk, hogy a blogban is elkészítjük, hogy minél többen megismerhessék. Nagy hangsúlyt fektetünk a tipikus magyar ételekre, és törekszünk arra is, hogy minél egyszerűbb fogásokat készítsünk. Igyekszünk a sütés-főzés alapjait bemutatni, például hogy hogyan kell palacsintát sütni. Múltkor láttunk egy videót az interneten, amiben járókelőket faggatnak az utcán arról, hogyan készül a palacsinta. Nagyon meglepődtünk, hogy érkezett olyan válasz is, hogy valami porból, amit a boltban lehet kapni.

Évi:
Azt is fontosnak tartjuk, hogy az alapanyagok könnyen beszerezhetőek legyenek, hogy ne kelljen speciális boltokba járni, hanem akár a sarki ABC-ből is be tudja szerezni őket az ember. Próbálunk az árra is odafigyelni, hogy amit készítünk, az ne legyen túl drága.

Dorina:
Összefoglalva azt mondhatnám, a lényeg, hogy egyszerű, gyorsan elkészíthető és olcsó ételeket készítsünk. Bár néha azért túlzásokba esünk.

 

Ha minden igaz, sztárvendégekkel is főztök együtt a blogban.

Évi: Így van, havonta egyszer mindig van egy sztárvendégünk, aki olyan receptet hoz, amilyet csak szeretne. Járt nálunk például Kandász Andrea, ő egy nagyon finom lazac receptjével érkezett.

Dorina: Az első vendégünk Tóth Vera volt. Akkor még nem volt időnk kitapasztalni, hogy mennyi fér bele egy adásba, körülbelül 12-15 percbe. Főleg, hogy nem csak főzünk, hanem közben a vendégeinkkel is beszélgetünk, akik mesélnek magukról, és hogy éppen mivel foglalkoznak. Vera egy háromfogásos menüvel készült, de végül a süteményről sikerült lebeszélni. Az a legjobb az egészben, hogy minden vendég beleviszi a saját ízlésvilágát is a műsorba, így mindig változatosak az adások.


A jövőben kiket terveztek meghívni?

Évi: A következő vendégünk Kovács Tamás, akit az Éden Hotelből ismerhetnek a nézők. Ő is zenész, így került a képbe.

Dorina: Sok a zenész a sztárvendégek között, hiszen ilyen körökben mozgunk. Reméljük, hogy nyáron a Quimby zenekar is a vendégünk lesz, és hogy megejthetünk egy jó kis halászléfőzést Szilárd (Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse, a szerk.) apukájánál Csopakon. A vendégeink szerencsére örömmel vállalják a felkérést, eddig mindenkinek nagyon tetszett a közös főzőcskézés hangulata.

Dorina és Évi blogját itt érheted el: Katt ide!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Az autó nemcsak közlekedési eszköz, hanem gyakran az egyik legnagyobb értékű tárgy, amit birtoklunk, ráadásul mindennapjaink nélkülözhetetlen része. Ennek ellenére sokan alábecsülik, milyen könnyen...
Lifestyle
A magyar nyelv szépsége és összetettsége sokak számára egyet jelent a kihívásokkal.
Utazás
A külföldi túrázó elmondása szerint már napok óta bolyongott a hegyekben. A csodának köszönheti, hogy életben maradt.
Lifestyle
Egyre nagyobb teret hódítanak a kerámia főzőlapok a hagyományos gáztűzhellyel szemben, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes nekifogni a tisztításuknak.
Sztárok
Károly felesége még 2017-ben vallott őszintén élete legfájdalmasabb időszakáról egy interjúban.
Egészség
Ha felébredünk valami miatt éjszaka, akkor egyeseknek nagyon nehéz lehet visszaaludni, és kezdődik a forgolódás. Van azonban egy módszer, ami állítólag segít ezen!