Vendégváró finomság: Lengyel töltött tojás
Ha vendégeket vársz vagy ha szeretnél valami finomságot a főétel előtt tálalni, akkor készítsd el az alábbi receptet!
Hozzávalók:
• 6 db nagy főtt kemény tojás félbevágva
• 225 g főtt, darált sonka
• 4 evőkanál könnyű sajt
• 4 evőkanál tejföl
• 2 teáskanál mustár
• só és fekete bors
• 2 teáskanál friss kapor vagy metélőhagyma, apróra vágva
• 1 pohár finom, száraz zsemlemorzsa
• 50 g olvasztott vaj
Elkészítés:
A félbevágott tojások sárgáját távolítsuk el és jól keverjük össze a többi hozzávalóval (kivéve a kenyérmorzsát és az olvasztott vajat). Melegítsük fel a grillsütőt. Halmozzuk a keveréket a kettévágott tojásokba és késsel egyengessük el. Helyezzük ezeket egy tűzálló edénybe. Szórjuk meg és takarjuk be őket morzsával, majd csepegtessük meg olvasztott vajjal. Körülbelül 3 percig grillezzük, míg a morzsa aranybarna lesz. Melegen, vagy szobahőmérsékleten tálaljuk. Az esetlegesen megmaradt adagot hűtsük le.