Különleges előétel:Töltött szőlőlevelek
Bemutatunk egy könnyen elkészíthető receptet, amelyet hidegen és melegen egyaránt kínálhatsz!
Hozzávalók:
• 5 g őrölt bors
• só
• 160 g rizs
• 8 kanál napraforgóolaj
• 20 g vajpetrezselyem
• 200 g szőlőlevél
• 2 kanál citromlé
• mentalevelek
• 150 g hagyma
• 1 kanál kapor
• 1 kanál vegeta
• 1 kis kanál cukor
Elkészítés:
A szőlőleveleket lobogó vízbe tesszük 1-2 percre, aztán hideg vízzel leöntjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott hagymát a rizzsel együtt pirítjuk. 100 ml melegvizet öntünk rá, vegetával, cukorral, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Összekeverjük, lefedjük és közepesen meleg tűzön 10 percig főzzük. Mindegyik szőlőlevelet megtöltjük a rizses keverékkel és felgöngyölítjük. Egy edény aljába kevés olajat teszünk, és a göngyölegeket citromlével, olvasztott vajjal és forró vízzel meglocsoljuk. Lefedve, közepes hőmérsékleten, 40 percig főzzük. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.