Receptajánlatunk: Vargányás babgulyás


Íme egy tökéletes ebéd szombatra, amely garantáltan ízleni fog az egész családnak!


Összetevők:

3 db Knorr Házias Marhahús Levesalap
5  dkg füstölt kenyérszalonna
4-5 ek olaj
2 közepes fej vöröshagyma (16 dkg)
80 dkg marhalábszár
4-5 gerezd fokhagyma (2 dkg)
1 púpozott tk őrölt kömény (3 g)
1 csapott ek Delikát8 (12g)
2 púpozott ek őrölt fűszerpaprika (25g)
2 db közepes sárgarépa (20 dkg)
1 nagyobb petrezselyemgyökér (10 dkg)
1 közepes zeller fele (15 dkg)
50 dkg krumpli
1 TV paprika (8 dkg)
1 paradicsom (8 dkg)
30 dkg tarka bab
3 nagyobb babérlevél
1 csokor petrezselyem
Só, bors, Delikát ízlés szerint
Opcionális hozzávalók
(ezen hozzávalók  nélkül is ízletes babgulyást készíthetünk, de ezekkel még különlegesebb ízélménnyel lephetjük meg a családot, vendégeinket):
10 g szárított vargánya vagy erdei gombakeverék
1 csapott tk szárított borsikafű
1 csapott mokkáskanál szárított kakukkfű
1 tk morzsolt majoranna

Adag: 6-8
Elkészítési idő: 80-100 perc

Elkészítés:
A babot ideális esetben előző este, de minimum 2-3 órára langyos vízbe áztassuk be.
A szalonnát vágjuk kis kockákra, és lassú tűzön süssük ki az olajban. Közben vágjuk finomra a vöröshagymát, kockázzuk fel a marhahúst kisebb kb. 1.5x1.5 cm-s darabokra.
 
Ha a szalonna kellően pörcös, adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk aranybarnára, dobjuk hozzá a marhahúst, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, ízesítsük 1 csapott ek Delikáttal és pirítsuk, majd időnként megkeverve pároljuk saját levében. Eközben tegyük fel a babot főni 1.5 liter vízben, ha felforrt adjunk hozzá 1 db Knorr Házias Marhahús Levesalapot és a babérleveleket, közepes lángon, időnként megkeverve, főzzük 30-40 percig.
Amíg a bab fő, a marhahúst pirítsuk vissza zsírjára, a tűzről félrehúzva szórjuk meg a fűszerpaprikával, keverjük el, öntsük fel 1 liter hideg vízzel, adjunk hozzá 1 db Knorr Házias Marhahús Levesalapot és pároljuk további 40 percig.
Ezalatt meghámozhatjuk a zöldségeket és a krumplit, vágjuk fel kisebb kockákra. A paprikát és paradicsomot vágjuk egészen apróra, a petrezselyem zöldet finomra. Ha a marhahús kb. 3 puha - már el tudjuk rágni, de még nem az igazi - adjuk hozzá a zöldségeket, a szárított gombát, öntsük hozzá a félpuha babot levével együtt, rottyantsuk össze, adjuk hozzá az utolsó Knorr Házias Marhahús Levesalapot, fűszerezzük a borsikafűvel, kakukkfűvel és majorannával és öntsük fel annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyira elfedje. Főzzük 15 percig, adjuk hozzá a krumplit és az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, főzzük további 10-15 percig, amíg minden megpuhul benne. Kóstoljuk meg, szükség szerint utóízesítsünk sóval, borssal, Delikáttal. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Kínáljunk mellé csípős paprikát, tejfölt, friss kenyeret.

 

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Spórolj időt és pénzt, miközben elkerülöd az élelmiszer-pazarlást!
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Lifestyle
Az Alfa generáció gyakran kerül a figyelem középpontjába a tiszteletlenség vádjával, de vajon valóban tiszteletlenebbek, vagy csak egy újfajta, önálló véleményformálásra ösztönző világban nőnek fel,...