Mesekönyvek celebek tollából

Manapság a hírességek többsége nem elégszik meg azzal, hogy csupán egy területen alkosson valami maradandót. A színésznők énekléssel próbálkoznak, az énekesnők és a modellek a színészkedéssel, mindenki saját parfümöt ad ki meg ruhakollekciót, vagy van, aki éppen könyvet ír.

Az új „divatot” Madonna kezdte, még 2003-ban, amikor megjelentette Angol rózsák című mesekönyvét. A történet négy kislányról szól, akik kiközösítik egy náluk szebb és okosabb társukat. A lányok aztán egy nap láthatatlanná válnak, és megfigyelik a kiközösített kislány, Binah életét. Miután szembesülnek Binah szomorú sorsával, hogy elvesztette édesanyját és egyedül végzi otthon az összes házimunkát, megváltozik a viselkedésük irányában, és testvérükké fogadják.


Madonna könyve nagy sikert aratott

Talán nem meglepő, hogy Madonna könyvét vitték, mint a cukrot. Reklámnak már az írónő neve is elég lett volna, de a sikerhez minden bizonnyal hozzájárultak a színes és tetszetős illusztrációk is, amelyeket egy neves divat-designer készített. Két évvel később a pop királynőjét egy másik hasonlóan nagynevű, sőt nagyobb nevű énekes követte a sorban.

Paul McCartney is meseírásra adta a fejét, feltehetőleg akkor még csak kétéves kislánya, Beatrice inspirálására. Nagy állatvédő révén az egykori Beatle egy mókust választott főszereplőnek. A Felhők fölött című történetben a mókus saját sorsának javításán és a többi állat megsegítésén fáradozik. Az illusztrációk is igazán első osztályúak, szépek, aranyosak. Ha valaki gyerekeknek keres könyvet ajándékba, kitűnő választás.


Whoopi Goldberg igazi, lányoknak szóló könyvsorozatot adott ki a kezéből
, ami kicsivel idősebb korosztálynak, a 9-12 éves lányoknak szól. A Sugar Plam Ballerinas hat különböző háttérrel rendelkező lány történetét meséli el, akik egy balettiskolában találkoznak, és együtt különböző kalandokba keverednek.

Az egykori Spice Girl-nek bejött a könyvírás
Geri Halliwell-nek annyira bejött az írás, hogy első, gyerekeknek szóló regénye után hat további könyv megírására kötött szerződést a kiadójával. A statisztikák szerint az Ugenia Lavender (ami egyben a főszereplő kilenc éves leányka neve is) az első öt hónapban több mint 250 ezer példányban kelt el, így nem csoda, hogy az egykori Spice Girl az írás folytatása mellett döntött.

Talán meglepő lehet, de még olyan hírességek is tollat ragadtak, hogy gyerekkönyvet írjanak, mint például Bob Dylan. Pedig róla talán nem sokan feltételeznének hasonlót. Illusztris társasághoz csatlakozott ezzel a zenész, amelyet azóta olyan további nagy nevek is gyarapítottak, mint Julianne Moore, vagy Dolly Parton.

Madonna és McCartney könyveit szinte azonnal lefordították, azok kaphatóak az itthoni könyvesboltokban is, a többit viszont sajnos nem lehet beszerezni magyar nyelven.
A Felhők fölött kapcsán viszont már arról is tárgyalnak, hogy rajzfilm formájában a mozivászonra is felkerüljön, ami biztosan nem fogja elkerülni a hazai mozikat sem.

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A Bakoknak ma fontos döntést kell meghozniuk. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Halak rengeteg segítséget kap a problémái megoldásához. Heti horoszkóp.
Lifestyle
Ha így készíted a burgonyapürét a továbbiakban, akkor számíthatsz rá, hogy az egész család repetázni fog belőle, és másnapra már tuti nem marad a mennyei köretből.