4. Kóstold meg a poticát!
Írd fel szépen a bakancslistádra, hogyha már Bledben jársz, feltétlenül meg kell kóstolnod a szlovénok nemzeti süteményét, a poticát. A diós sütemény piskótájában a töltelék csigavonalban tekeredik, és látványra, ízvilágra is hasonló, mint a mi bejglink. Általában egy kerek, agyagedényben készítik el, és a recept természetesen régiónként változó lehet. Miután felmásztál a toronyba és alaposan megéheztél, meg is kóstolhatod ezt a finomságot a szigeten. Ott található a hangulatos Potičnica cukrászda, ahol csokoládés, a mogyorós, mákos vagy más édes, sós töltelékkel is megízlelheted az ország csemegéjét.
fotó: Kraszkó Zita
4. Kóstold meg a poticát!
Írd fel szépen a bakancslistádra, hogyha már Bledben jársz, feltétlenül meg kell kóstolnod a szlovénok nemzeti süteményét, a poticát. A diós sütemény piskótájában a töltelék csigavonalban tekeredik, és látványra, ízvilágra is hasonló, mint a mi bejglink. Általában egy kerek, agyagedényben készítik el, és a recept természetesen régiónként változó lehet. Miután felmásztál a toronyba és alaposan megéheztél, meg is kóstolhatod ezt a finomságot a szigeten. Ott található a hangulatos Potičnica cukrászda, ahol csokoládés, a mogyorós, mákos vagy más édes, sós töltelékkel is megízlelheted az ország csemegéjét.
fotó: Kraszkó Zita