Utazás

Százharminc év után bezárja kapuit a budapestiek egyik kedvenc cukrászdája

A Hauer Cukrászda üzemeltetői a gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyag árak, csökkenő turizmus és vendégszám - döntöttek a bezárás mellett.

Nem látogatható többé az ikonikus kávéház

Több mint 130 év után bezárja kapuit a legendás budapesti Hauer Cukrászda - közölte a szomorú hírt a Telex.hu. A vendéglátóhely saját Facebook-oldalán tudatta a közönséggel, hogy az egész Európát sújtó energiaválság miatt kényszerültek a döntés meghozatalára. „A gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyag árak, csökkenő turizmus és vendégszám – Kávéházunkat bezártuk!” - írták a közösségi oldalon közzétett bejegyzésükben.

A fővárosi műemlék cukrászdát Kazilek Nándor alapította 1890-ben az akkor még külvárosinak számító helyen. Halálát követően özvegye, Guth Mária 1896-ban hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki átvette a cég vezetését is, amit 1899-től már saját nevén üzemeltetett.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Utazás
      Sztárok
      Lékai-Kiss Ramóna új oldalát mutatja majd meg A Nagy Duettben, ebben pedig Brasch Bence lesz segítségére.
      Home&Design
      Sokan szeretik díszíteni a konyhájukat, de tudtad, hogy ezek az ártatlannak tűnő szuvenírek akár a hűtőd működésére is rossz hatással lehetnek? Mutatjuk, miért érdemes óvatosnak lenni velük!
      Sztárok
      Gáspár Győző azt is elárulta, hogy melyik magyar énekesnőt szeretné megszemélyesíteni A Nagy Duett-ben.
      Sztárok
      Diákból lesz tanár: Mihályfi Luca és Hegyes Berci a Dancing with the Stars után szerelmespárként vágnak neki A Nagy Duettnek.
      Egészség
      Kevesen tudják, de többféle élelmiszer is tartalmaz természetes módon kisebb-nagyobb mennyiségű hidrogén-cianidot, amit kéksavnak nevezünk.