Itt esznek pörköltet a külföldiek Budapesten, és egyszerűen elájulnak tőle
Pedig vannak olyan pörköltek az étlapon, amik inkább taszítják a turistákat, de mégis adnak nekik egy esélyt. Ilyen a kakastöke pörkölt is, ami azért sokaknak nem túl csábító.
Aki bevállalós, az a pacalt is megkóstolja
A magyar gasztronómia egyre jobban fejlődik, és ezt a hazánkba látogató külföldiek is elismerik. A kedvenc ételeik közé tartozik a húsleves, a csabai kolbász, vagy a jó öreg paprikás csirke.
Az Alföldön a paprikás hús, azaz pörkölt, akkor szorította ki a kásával készült húsos ételeket, amikor az a lakodalmi ételek rangjára emelkedett az 1830-as évek és az 1900-as évek között.
A Magyarországra látogató turisták mostanság itt szoktak letáborozni a fővárosban, ha jó pörköltet akarnak enni. A galériánkban megmutatjuk, melyik is ez a hely!
Mindenkivel előfordul olykor, hogy legyen bármilyen rutinos a konyhában, véletlenül hibát vét főzés során – például túl sok sóval szórja meg a magyarok egyik nagy kedvencét, a pörköltet.