Az étlap felosztása - egy egyetemi kutatás során figyelték meg, hogy a legtöbb étterem és kávézó elég nagy plusz bevételre tud szert tenni, ha figyelnek a menü felosztására. Az emberek többnyire az étlap közepéről választanak, ezért a legtöbb étterem és kávézó erre a területre helyezi a drága ételeket, vagy azokat, amelyek nagyobb profitot hoznak. Sőt, a desszerteknél sem mindegy, hogy milyen taktikát alkalmaznak! A legtöbben egy kiadós vacsora után már csak kevesebbet akarnának költeni az édességre, így beérik a legolcsóbbal. Az éttermek is tisztában vannak ezzel, épp ezért adják az összes desszertnek nagyjából ugyanazt az árat, hiszen így mindegyik fajtából tudnak eladni szép számmal.
Az étlap felosztása - egy egyetemi kutatás során figyelték meg, hogy a legtöbb étterem és kávézó elég nagy plusz bevételre tud szert tenni, ha figyelnek a menü felosztására. Az emberek többnyire az étlap közepéről választanak, ezért a legtöbb étterem és kávézó erre a területre helyezi a drága ételeket, vagy azokat, amelyek nagyobb profitot hoznak. Sőt, a desszerteknél sem mindegy, hogy milyen taktikát alkalmaznak! A legtöbben egy kiadós vacsora után már csak kevesebbet akarnának költeni az édességre, így beérik a legolcsóbbal. Az éttermek is tisztában vannak ezzel, épp ezért adják az összes desszertnek nagyjából ugyanazt az árat, hiszen így mindegyik fajtából tudnak eladni szép számmal.