Nagyerdő, te csodás! Tele van élettel Debrecen leggyönyörűbb parkja
Sport, fesztiválok, koncertek, jó levegő – minden egy helyen.
Debrecziner Gourmet Fesztivál
Ízek, illatok, napsütés és jó hangulat – ezekről szólt a hétvége a debreceni Nagyerdőben. Abban a debreceni Nagyerdőben, amelyet méltán neveznek Magyarország egyik legszebb fesztiválhelyszínének, és amely idén harmadik alkalommal adott otthont a Debrecziner Gourmet Fesztiválnak. Ott bizony éhes nem maradhatott senki, hiszen minden fesztiválozó végigkóstolhatta a vidéki éttermek és cukrászműhelyek csak erre az alkalomra megálmodott, egészen különleges kínálatát. Beleharaphattunk például a fenséges Meating Classic hamburgerbe, az Anyukám Mondta minden ízében tökéletes focacciájába, megnyalhattuk mind a tíz ujjunkat a Keszegsütő ízletes hala után, és megpihenhettünk a Nagyerdő fáinak hűs árnyékában egy gyönyörű, borral megfröccsentett talpaspohárral a kezünkben.
Torma és chili
Kóstoltál már almás, mézes, céklás és fokhagymás tormát? Hát, mit is mondjunk… Igazán nagy szám! És nemcsak azért, mert hihetetlenül finom, hanem azért is, mert a Heit család Létavértesen készült palackozott tormái nem tartalmaznak sem tartósítószert, sem egyéb mesterséges adalékanyagot. Az idei Debrecziner Gourmet Fesztiválon egyébként kötelező alapanyag is volt a létai torma. Aztán ott volt még a Sárréti Chilifarm is, ami igencsak felpaprikázott bennünket, mi több, a kezdő és haladó kapszaicin-függőket is próbára tette a „chilis” Bogár Márk és Lovász József Domi, a konyhafőnök nyertese.