Bor, mámor, Villány - Kalandozásaim a Bock-birodalomban
Kezdjük rögtön egy önleleplező vallomással: nem vagyok nagy boros. Ha alkoholfogyasztásra kerül sor, akkor inkább a sört választom, ha pedig a buli a tetőfokára hág, természetesen jöhetnek az erősebb italok is, mondjuk egy rum vagy Unicum - persze csak mértékkel. Október közepén egy sajtóútnak köszönhetően azonban ellátogathattam a Villányi Bock Pincébe, az ott szerzett élmények pedig alapjaiban változtatták meg a hozzáállásomat a borfogyasztással kapcsolatban. Azt pedig ezek után talán nem is kell mondanom, hogy az exkluzív bortúra hihetetlenül jól sikerült!
Nem akarok hazudni: a kedd reggeli kényszerű korán kelés gondolata némiképp elvette a kedvem az egész kirándulástól, hiszen fél nyolckor vágtunk neki a három órás útnak, rajtam kívül mintegy 30 újságíró kollégával.
Gyönyörű volt az időjárás
Hiába jártunk már az ősz mélyén, az időjárás szeszélyes istene ezúttal mellettünk állt: a gyönyörű, napsütéses és nyárias meleg kiválóan alapozta meg nem csak a hangulatunkat, hanem az egész napos program családias atmoszféráját is.
Ami az elkötelezett szervezők hibátlan munkáját és tüneményes házigazdánk, Bock József önzetlen vendégszeretét illeti, arra tényleg nehezen találom még most is a szavakat.
Üres pohárral senki sem maradhat
Megérkezésünk után rögtön, már a bejáratnál egy öt éves, aranyló törkölypálinkával, és a pincészet egyik büszkeségével, a Fanni Gyöngyöző Roséval kínáltak bennünket - Bockéknál ugyanis alapszabály, hogy üres pohárral senki sem maradhat!
Az ízletes kortyolnivalók mellé pedig a ház egyik specialitását, a szőlőmaglisztből készült lepényt kínálták, aminek különleges íze tökéletesen passzolt a délelőtti verőfényben elfogyasztott italok mellé.
A reggeli finom falatok után házbejárásra indultunk az immár négycsillagossá avanzsált Bock Hotel Ermitage-ban, amely 27 légkondicionált szobával, 58 férőhellyel és egy modern wellness részleggel várja a pihenni vágyókat.
Ide vissza kell jönni
A hotel szerves részét képezi a korszerű technikai eszközökkel felszerelt konferenciaterem, mely ideális helyszíne lehet bármely céges, és családi eseményeknek 16 főtől, akár 200 főig. A hotel folyosóin áthaladva az autentikus hangulatú Óbor Étterembe vitt az utunk, mely borvacsoráknak, borkóstolóknak és kisebb rendezvényeknek ad otthont.
A gyönyörű hotelben sétálva rögtön arra gondoltam, hogy ide bizony szívesen visszajönnék a barátaimmal vagy a családommal egy hétvégére kikapcsolódni, arról nem is beszélve, hogy a soron következő csapatépítő tréningünk helyszínéül is nyugodt szívvel javasolnám a Bock Hotel Ermitage-t.
Az elegáns szobák, a csodás medence és a hívogató szanua alig akartak elereszteni, de egy fejedelmi ebéd várt ránk, úgyhogy visszatértünk a hangulatos teraszra, ahol kezdetét vette életem egyik legemlékezetesebb gasztronómiai kalandja.