Nagyanyáink is így készítették: Ez a zsemlegombóc lesz a kedvenced

Előkészítéssel együtt fél óra az egész.

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 2 zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ¼ csomó petrezselyemzöld
  • 4 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 6-7 ek liszt
  • bors

Elkészítés:

Az előzőleg kissé megzsírozott tepsiben megpirított, egyforma apró kockákra vágott, szikkadt zsemléből készült zsemlekockákat egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és petrezselyemzöldet. A tojást egy másik tálban sózzuk, borsozzuk, egy kevés tejjel vagy vízzel összekeverjük és a zsemlekockákra öntjük. Annyi lisztet kanalazunk bele, hogy formázható legyen a massza. Ha a tésztát jól összedolgoztuk, vizes kézzel kiszaggatjuk, formázzuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Vadas és más mártásos ételekhez kitűnően illik.

Mutatjuk, mihez készítheted – lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Egy évtized után befejeződik az Elviszlek magammal című műsor, melyben D. Tóth Kriszta egy autó volánja mögött ülve faggatta aktuális vendégeit magánéleti és szakmai kérdésekről.
Lifestyle
A koronavírus-járvány felmérhetetlenül nagy hatást gyakorolt a társadalomra: a Great Lockdown idején az életünk fenekestül felfordult, és bonyolult - sok esetben feleslegesnek vagy túlzónak gondolt...
Lifestyle
Sztárok
Gyógyíthatatlan betegségben, a demencia egyik formájában szenved Bruce Willis, emiatt pedig jó ideje teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, lányai viszont most olyan képet osztottak meg róla,...
Sztárok
A közkedvelt rádiós fontos témát karolt fel az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, egyöntetű elismerést kiváltva követőtáborából.
Utazás
A kevesebb csomag nagyobb szabadsággal járhat, de ha be szeretnénk férni csak egy kézipoggyászba, le kell mondanunk róla, hogy felkészüljünk minden “mi van, ha” esetre.