Nagyanyáink is így készítették: Ez a zsemlegombóc lesz a kedvenced
Előkészítéssel együtt fél óra az egész.
Zsemlegombóc
Hozzávalók:
- 2 zsemle
- 1 kis fej vöröshagyma
- ¼ csomó petrezselyemzöld
- 4 dkg zsír
- 1 tojás
- 6-7 ek liszt
- só
- bors
Elkészítés:
Az előzőleg kissé megzsírozott tepsiben megpirított, egyforma apró kockákra vágott, szikkadt zsemléből készült zsemlekockákat egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és petrezselyemzöldet. A tojást egy másik tálban sózzuk, borsozzuk, egy kevés tejjel vagy vízzel összekeverjük és a zsemlekockákra öntjük. Annyi lisztet kanalazunk bele, hogy formázható legyen a massza. Ha a tésztát jól összedolgoztuk, vizes kézzel kiszaggatjuk, formázzuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Vadas és más mártásos ételekhez kitűnően illik.