Villámgyors körtés süti: Csak egy bögre, 25 perc, és már kész is

Hamisítatlan őszi desszert.
Bögrés körtés
Hozzávalók:
- 4 körte
- 3 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- ½ bögre olaj
- 1 dl tej
- ½ cs sütőpor
- fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megmosott és megpucolt körtét vékony szeletekre vágjuk és kibéleljük vele egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsi alját. Egy tálba szitáljuk a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a maradék olajat és a tejet. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a körtére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.