Vaníliapudingos körtés pite - Mutatós őszi sütemény
Az egyszerű piték a borongósabb napok kedvencei, ugyanis akkor is el tudjuk készíteni őket, amikor semmi kedvünk nincs hozzá - köszönhetően a rendkívül egyszerű receptnek. Amit most mutatunk, nem csak szívmelengető egy sötét estén, hanem nagyon mutatós is, ugyanis a tetejét díszítő egész körték igazán rusztikus hangulatot kölcsönöznek a süteménynek.
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához)
- 6 körte
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tasak vaníliapuding
- 3 dl tej
- 6 dkg cukor
- 20 dkg túró
Elkészítés
Az átszitált lisztet keverjük el a cukorral, puha vajjal, 10 dkg cukorral és tojással, majd gyúrjunk belőle tésztát. Egyenletes, lágy tésztát kell kapnunk, amit fóliázzunk be, és pihentessük fél órát a hűtőben. Ezután egy kisebb, fedővel rendelkező lábosba tegyünk föl ujjnyi vizet forrni, majd tegyük bele egészben a megmosott körtéket, és kis fokozaton lefedve, pároljuk puhára azokat. A pudingport keverjük csomómentesre a tejjel és cukorral, majd főzzük meg. Ha kihűlt, keverjük el benne a túrót. A pihentetett tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk föl a formánk peremére is, de ott az ujjunkkal vékonyítsuk el, hogy ropogósra süljön. Terítsük rá a pudingos keverékünket is. A tetejére a megpárolt körték kerülnek, amiket 3/4-ig vágjunk be, hogy legyezőszerűen szét tudjuk teríteni. 180 fokos sütőben 40 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!