Minden ízében ünnepi főétel: Sült kacsamell zöldbabsalátával
Ha már unod a megszokott decemberi ételeket egy finom sült kacsa üdítő ínyencég lesz az asztalon.
Kacsamell zöldbabsalátával és friss zsályával
Hozzávalók
Sült kacsamellhez:
- 50 gramm cukor
- 1 narancs
- 200 ml húslé
- 100 gramm teavaj (hideg)
- 4 kacsamell
- só
- friss őrölt bors
Salátához:
- 500 gramm zöldbab
- fél csomó zsálya
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
Elkészítés
Karamellizáld a cukrot. Facsard ki a narancsot, és a levét öntsd hozzá a cukorhoz. Add hozzá a húslét, és a harmadát hagyd elfőni. A szószt kis vajdarabokkal teheted sűrűbbé. Vagdosd be a bőrt, de vigyázz, hogy a húst már ne érje a kés. Melegíts fel egy serpenyőt, helyezd bele a húst bőrrel lefelé és süsd 10 percig. A csirkemellet fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal. Fordítsd meg a húst, és süsd 2-3 percig. A csirkemellet vágd darabokra, és hagyd állni 5 percig. Főzd a zöldbabot 6 percig, közben a zsályaleveleket vágd apróra. Hámozd meg és vágd fel a fokhagymát. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd meg a fokhagymát és a zsályát. Add hozzá az előfőzött zöldbabot, és süsd 3 percig, majd az egészet sózd meg. Végül a húst keverd össze a salátával és tálalhatod is!