Készíts tökéletes majonézt otthon - Megmutatom a legegyszerűbb receptet
A majonéz egy olyan finomság, amit otthon is el tudsz készíteni magadnak, sőt talán úgy a legfinomabb, ha megdolgoztál érte. Tökéletes salátákhoz, húsokhoz és köretekhez egyaránt. A legkrémesebb, legfinomabb majonéz receptjét hoztam el most neked, egyszerűbb elkészteni, mint gondolnád.
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája (M-es tojások)
- 1/2 - 1 tk só
- ¾ tk cukor
- 1,5 tk mustár
- 3 tk citromlé
- 350 ml étolaj
Elkészítése:
A tojásokat törd fel és válaszd külön a sárgáját, hiszen erre lesz most csak szükséged. Tedd egy tálba őket és add hozzá a cukrot, a sót és a mustárt. Robotgéppel keverd össze, amíg kissé habos állagú és halványsárga árnyalatú nem lesz. Ezután csepegtetve adagold hozzá az olajat. Arra figyelj, hogy egyszerre csak kevés olaj jusson a tálba, csakis annyi, amennyit képes a krém felvenni. Folyamatosan kevergesd. Ha ezzel is kész vagy és a majonéz sűrű valamint elválik az edény oldalától, facsard bele a citromlevet és készen is vagy.
Tipp: A hozzávalókat tedd hűtőbe, mielőtt nekifogsz a majonéz elkészítésének. A végeredmény a dermedt alapanyagoktól sokkal krémesebb és ízletesebb lesz.